Başarı İçin Katkı Sağlayacak 8 Girişimcilik Özelliği
Son derece başarılı ve her dokunduğunu altına çevirecek gibi görünen girişimciler olduğu kadar kendisini başarılı görmeyenler de var.
Bu iki durum arasında ki ayrım ne olabilir?
Girişimcilerin çoğunun yoğun çalışmakla herhangi bir sorunu olmasa da tüm bunlarla birlikte akıllıca hareket edip sorumluluk sahibi olarak başarıya yürümede aynı davranışı sürdüremiyor olabilirler.
1. Görevleri başkalarına atamadan korkmamak.
Girişimciler gibi, çoğumuz tüm iş süreçlerini ve görevlerin kendi elimizde olması eğilimindeyizdir. Gerçekte ise durum tüm bunların önümüzde olmasıyla birlikte tüm bu süreçlerde çöküş ve karışıklık yaratacaktır.
İşlerinizi şirketiniz deneyimli üyelerine yetkilendirmekten korkmayın, bu işlerinizin başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasına yardımcı olacaktır.
2. Etkili zaman yönetimi.
Uygun zaman yönetimi için ihtiyacınız olan öncelikle acil görevler ve bekleyebilecek işleri ayırt etmeniz gerekecektir. Beyaz tahta veya bir not defteri ile önceliklerinizi yazın. Akıllı telefonlar veya tabletler belki mobil olarak işinizi kolaylaştırabilir ama yazılı olarak yapılacak listesi belirlemeniz verimli olacaktır.
Öncelikle kendinizi yapılacaklar listesindeki ilk işinize odaklayın ve tamamlamadan bir yensine başlamayın.
3. Görselleştirme hedefleri ve başarı.
Gerçeğe dönüştürme planlarınız varsa, hedeflerinizi görmeli ve başarı düşüncesini zihninize yerleştirmelisiniz. Yalnızca sonucun görsel olarak canlanmasına ihtiyacınız yok, bir başka ihtiyacınız bu yolda her adımı zihninizde canlandırmalısınız.
Napoleon Hill bu konuda en uygun sözü söylemiştir: “ Zihin tasavvur edebildiği ve inanabildiği şeyi elde edebilir.”
4. Dinleme ve iyi iletişimde bulunmak.
Eğer iyi bir dinleyici ve iletişimci değilseniz, bunun sonucu kötü bir iletişim ve zaman kaybı olacaktır. Zaman, tüm yatırımcıların en fazla istediği şeydir. Ne kadar sıklıkla gün içerisinde daha fazla saat olmasını diliyorsunuz? Zayıf iletişim yüzünden, değersiz zaman harcamalarından ve görevlerin tekrar yapılmasından kaçının
5. Zamanın kıymetini anlamak.
Herkesin dilediği zamanı onlara ayırabilmek her ne kadar harika bir şey olsa da işlerinizi tamamlamayı başarabilmek için o kadar az zamanınız kalacak demektir. Eğer bir pazarlama temsilcisine soru varsa bunu pazarlama yöneticinize yönlendirmeleri gerekir. Eğer bir müşterinizin sorusu varsa , müşteri hizmetleri temsilcisi ile konuşmalıdırlar.
Zamanınınız değerli olduğunu bilmelisiniz, bu yüzden zamanınızı bu tür aksaklıklar ile uğraşmakla çöpe atmayın.
6. İhtiyacınız olduğunda yardım almak.
Genellikle inatçılığımıza izin verip, yardım istemenin önüne geçeriz.
Hiç sorularla afalladığınızve birinin cevaplarıyla geldiği “Bunu neden düşünemedim?” diye düşündüğünüz oldu mu? Çoğunlukla açık bir zihin ve farklı bakış açılarıyla problemler ve soruların cevaplarını çözebilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda yardım istemekten korkmayın, bu ayrıca organizasyon içerisinde iletişiminiz güçlendirecektir.
7. Ofisten çıkmak.
Her girişimci gibi siz de muhtemelen günün 18 saatini güneş doğana kadar bilgisayar başında ve ofiste çalışıyor olmalısınız. Fiziksel ve mental sağlığınız açısında günü molalar ile bölmelisiniz. Bunun için birkaç mola verin, ofis çevresinde veya dışarda yürüyüşler yapın ve biraz temiz hava alarak bilgisayar başından ayrılın. Biraz temiz hava alın ve canlanın.
Eğer her zaman başarıya koşmak istiyorsanız bunun için egzersizler yapın ve sabah iş öncesi spor yapın.
8. Karşılığını vermek.
Ne kadar şanslı olduğumuzu anlamak önemlidir, girişimci gibi sevdiğimiz şeyleri yapmalıyız.Başardığınız şeyler sonucunda takdir almak harika hissettirir.
Hiç kimse size girişimci olmanın kolay olduğunu söylemedi ve bu özellikler otomatik olarak başarıya çevirmeyecekse de bunun için yardımcı olacağına emin olabilirsiniz.
Başarıya ulaşmak için önemli olan diğer özellikler neler olabilir? İzin verin yorumlarınızla konuyu güçlendirebilelim..
Kaynak: Entrepreneur – Jonathan Long yazısı